Jaïro Riedewald ontbreekt bij Ajax als de club op bezoek gaat bij Feyenoord
Jaïro Riedewald ontbreekt bij Ajax als de club op bezoek gaat bij Feyenoord - © Pro Shots

Geen Riedewald in bekerklassieker

27 oktober 2015
Jaïro Riedewald is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax voor de bekerklassieker tegen Feyenoord. Trainer Frank de Boer gunt zijn verdediger rust.

Arek Milik en Anwar El Ghazi zitten er wel weer bij. De Poolse spits is hersteld van een buikspierblessure. El Ghazi was een aantal dagen ziek, miste daardoor het competitieduel met Vitesse, maar is weer fit genoeg om woensdag in de Kuip in actie te komen. Maandag trainde het duo alweer met de groep mee bij Ajax.

Ook Thulani Serero (bovenbeen) is weer inzetbaar. Dat geldt niet voor Davy Klaassen. De middenvelder ontbreekt vanwege klachten aan zijn hoofd na een botsing met Vitesse-speler Guram Kashia afgelopen zondag. Yaya Sanogo is niet present vanwege liesklachten.

John Heitinga behoort ook tot de selectie. De verdediger speelde tien keer eerder een klassieker en verloor die nog nooit. Met Heitinga in de ploeg won Ajax zeven keer van Feyenoord, drie duels eindigden in een gelijkspel.

De oud-international krijgt dit seizoen van De Boer echter amper speeltijd. In voorgaande jaren gaf de coach basisspelers wel eens rust in het bekertoernooi, waardoor de reserves een kans kregen. Voor de topper in de uitverkochte Kuip tegen aartsrivaal Feyenoord stapt hij, afgezien van Riedewald, daarvan af. Maandag maakte De Boer al wel bekend, dat Diederik Boer onder de lat staat, de doelman die traditioneel de bekerduels mag keepen.

''Ik wil tegen Feyenoord winnen en de beker ook'', aldus De Boer. ''Ik vind deze wedstrijd te belangrijk om veel jongens die niet zoveel ritme hebben de kans te geven. Ik heb het gevoel dat het basisteam steeds dichter bij elkaar komt. Dat wil ik zo veel mogelijk behouden.'' (FOX Sports)

Gerelateerd