Nakhid maakte op 28 september bekend dat hij zich kandidaat stelde. Inmiddels heeft hij zich teruggetrokken.
Nakhid maakte op 28 september bekend dat hij zich kandidaat stelde. Inmiddels heeft hij zich teruggetrokken. - © ANP

Kandidaat-voorzitter FIFA in beroep tegen uitsluiting

28 oktober 2015
David Nakhid heeft beroep aangetekend tegen zijn uitsluiting voor deelname aan de FIFA-verkiezing voor het nieuwe voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond.

De oud-international van Trinidad & Tobago stond niet op de officiële lijst met kandidaten, omdat hij een ongeldige steunbetuiging zou hebben ingeleverd.

''Wat er is gebeurd is slecht voor de FIFA, we zijn in beroep gegaan'', legt Nakhid uit aan het Franse persbureau AFP. ''Deze campagne zit vol met vuile streken. Vlak voor de deadline is er een dubbele steunbetuiging, afkomstig van de Maagdeneilanden, ontstaan. Daarover zijn we niet geïnformeerd. Dit leggen we allemaal uit in ons beroep bij ethische commissie en de verkiezingscommissie.''

De FIFA maakte woensdag zeven namen bekend van wie de kandidatuur wél is goedgekeurd.

Ook Michel Platini staat daarbij vermeld, hoewel de Franse voorzitter van de UEFA een schorsing van negentig dagen uitzit. Om die reden is zijn kandidatuur niet officieel van kracht.

De verkiezing is op 26 februari in Zürich. De zes bestuurders die vooralsnog de strijd met elkaar aangaan, zijn de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein, de Liberiaan Musa Hassan Bility, de Fransman Jerôme Champagne, de Zwitser Gianni Infantino, de Bahreinse sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale. 

Platini kan alleen aan de verkiezing meedoen als zijn schorsing nog vóór de beslissende bijeenkomst op 26 februari is opgeheven. De ethische commissie heeft de Franse voormalige topvoetballer uit zijn functies bij de FIFA gezet, omdat er een ernstige verdenking bestaat dat hij in 2011 smeergeld heeft aangenomen. (FOX Sports)

Gerelateerd