Michel Platini.
Michel Platini. - © Pro Shots

Platini ziet zichzelf nog steeds als favoriet

29 oktober 2015
Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Michel Platini. De voorzitter van de UEFA ziet zichzelf, ondanks een schorsing en verdenkingen van financiële malversaties, nog steeds gekozen worden als nieuwe president van de FIFA.

''Ik ben - in alle bescheidenheid - nog steeds de beste persoon om het wereldvoetbal te leiden'', zei hij donderdag in interviews met diverse Europese kranten.

Zijn schorsing ziet de voormalig vedette van Juventus als een poging hem uit de race te houden. ''Mensen willen me ervan weerhouden mee te doen, omdat ze weten dat ik alle kans heb om te winnen.'' Hij zegt 'naar alle sport- en civiele gerechtsinstanties te gaan' om zich te verdedigen.

De schorsing maakt het hem wel moeilijk te strijden om de post van FIFA-voorzitter. Andere kandidaten hebben daardoor betere middelen. ''Ik voel me als een ridder uit de Middeleeuwen die voor een kasteel staat. Ik probeer binnen te komen en het voetbal terug te brengen, maar in plaats daarvan giet men kokende olie over me heen.''

Woensdag nam zijn oude kameraad en de huidige preses van de FIFA, Sep Blatter, afstand van Platini. Volgens Blatter is de Fransman jaloers op het succes van de Zwitser en derhalve verantwoordelijk voor het onderzoek wat naar de Wereldvoetbalbond loopt. ''Van begin af aan was ik het doel van de aanval en Platini heeft dat geregisseerd. Het is iets persoonlijks'', aldus Blatter. ''Hij wil voorzitter van de FIFA zijn en kan maar moeilijk verkroppen dat ik van de FIFA een grote commerciële onderneming heb gemaakt.'' (FOX Sports/ANP)

Winst KNVB na derde plek in Brazilië

29 oktober 2015
Winst KNVB na derde plek in Brazilië
De KNVB presenteerde donderdag fraaie financiële cijfers over het vorige seizoen 2014/2015. De winst voor de betaald voetbaltak bedroeg 4,8 miljoen...