N.E.C. is donderdagavond gemakkelijk doorgedrongen tot de achtste finale van de KNVB-Beker. De Nijmegenaren rekenden vrij simpel af met Sparta, dat met 4-0 werd teruggestuurd naar Rotterdam.

Het venijn zat ‘m – achteraf bezien – vooral in het begin bij dit bekeronderonsje. Gregor Breinburg schoot de thuisploeg al binnen vier minuten op voorsprong. De middenvelder, toch al vijf seizoenen actief als prof, maakte het eerste doelpunt van zijn carrière.

Dat Breinburg vandaag zijn geluksschoenen had aangetrokken, bleek wel in de zestiende minuut. Want daarin sloeg hij nogmaals toe. Net als bij zijn eerste treffer drukte Breinburg af van buiten het zestien meter-gebied. Via het been van een Spartaan rolde de bal in het doel.

Sparta, dat in de eerste helft geen enkel schot op doel produceerde, kreeg kort na rust de nekslag toegediend van het veel betere N.E.C.. Navarone Foor sloeg toe uit een vrije trap, nadat de buitenspelval van Sparta niet bepaald succesvol openklapte. Christian Santos deed in de slotfase ook nog een duit in het zakje, door het kwartet te voltooien: 4-0.

Zorgeloos bereikte N.E.C. hierdoor voor de derde keer op rij de laatste zestien in de beker. Sparta is voor de vierde achtereenvolgende maal voor de jaarwisseling uitgeschakeld. (FOX Sports)

Van Overeem schiet AZ langs Telstar

29 oktober 2015
Van Overeem schiet AZ langs Telstar
AZ heeft met minimale inspanning de laatste zestien bereikt in de KNVB Beker. Op bezoek bij Telstar hadden de Alkmaarders donderdagavond genoeg...

Gerelateerd