Chievo en Sampdoria houden elkaar in evenwicht
Chievo en Sampdoria houden elkaar in evenwicht - © FOXSports.NL

Chievo en Sampdoria houden elkaar in evenwicht

2 november 2015
Chievo heeft maandagavond aan de thuiswedstrijd tegen Sampdoria slechts een punt overgehouden. Het duel in Verona eindigde in 1-1.

De bezoekers uit Genua kwamen vroeg op voorsprong door een doelpunt van de in Brazilië geboren Italiaan Eder. De Colombiaan Carlos Carbonero deed het voorbereidende werk. Roberto Inglese maakte na ruim een half uur gelijk op aangeven van Riccardo Meggiorini. Daar bleef het bij.

Chievo schoot het minst op met dit resultaat en bleef twaalfde op de ranglijst van de Serie A met dertien punten. 'Samp', met oud-Ajacied Niklas Moisander werkeloos op de reservebank, heeft er drie meer en bezet de negende plaats. 

In een harde wedstrijd versloeg Empoli later op de avond Palermo. Op Sicilië werd het 0-1 door een doelpunt van Riccardo Saponara. Scheidsrechter Marco di Bello deelde in totaal negen gele kaarten uit, zes voor Palermo en drie voor Empoli.

Fiorentina en Inter delen na elf duels de koppositie in Italië. Beide clubs vergaarden inmiddels 24 punten. (FOX Sports/ANP)