Ludcinio Marengo hoeft voorlopig niet op een kans bij ADO Den Haag te rekenen. Trainer Henk Fraser is niet te spreken over de instelling van de vleugelaanvaller en grijpt daarom in.
"Wat er aan de hand is houd ik liever intern", vertelt Fraser in gesprek met Omroep West. ADO nam de speler afgelopen zomer over van FC Volendam. "Ik maak al een aantal weken keuzes op basis van datgene wat ik zie. Ik kies voor diegene die echt met de club en groep bezig zijn. Daar is de ene wat verder in dan de ander. Dat zegt niet per definitie dat hij er met zijn pet naar gooit, maar ik kies voor mensen die bezig zijn met de komende wedstrijd winnen."

Eerder werd Roland Alberg om dezelfde reden ook al aan de kant gehouden. Zijn plek tegen SC Cambuur en Feyenoord werd ingenomen door Kevin Jansen. "Je hebt duidelijk gezien dat Kevin en Danny Bakker veel strijd, passie, beleving, discipline, bereidheid en betrokkenheid hebben getoond en dat is waar ik voor ga en ik wil dus niet per definitie negatief over anderen praten. Ik kies voor diegenen die mij het beste gevoel geven. Ik geef intern aan Marengo, Alberg en anderen die daarvoor in aanmerking komen aan wat er aan scheelt."

Goede gevoel
Afgelopen weekend won ADO verrassend met 1-0 van Feyenoord en Fraser hoopt dat die overwinning geen incident is geweest. Tot die tijd had de Residentieclub acht Eredivisie-duels op rij niet gewonnen. Vrijdag is Roda JC de tegenstander.

"Al het goede van de wedstrijd tegen Feyenoord moeten we meenemen naar Roda JC. We stonden tegen Feyenoord beter dan voorgaande wedstrijden. Het compacte, de bereidheid, de discipline, de betrokkenheid, en daar waar mogelijk lef tonen. Dat zullen we ook in Kerkrade moeten doen." (FOX Sports/ANP)