Arjen Robben is aanwezig bij de herstart van Oranje onder leding van Danny Blind
Arjen Robben is aanwezig bij de herstart van Oranje onder leding van Danny Blind - © Pro Shots

Arjen Robben gewoon present bij Oranje

6 november 2015
Arjen Robben meldt zich maandag gewoon bij het Nederlands elftal. Afgelopen week ontstond daar onduidelijkheid over, omdat de aanvaller van Bayern München zelf aangaf te twijfelen aan deelname aan de vriendschappelijke interlands tegen Wales en Duitsland.

Volgens het Algemeen Dagblad wil de aanvoerder van Oranje echter heel graag present zijn bij de nieuwe start die onder bondscoach Danny Blind gestalte moet krijgen. Daarom rijdt hij maandag toch naar hotel Huis ter Duin, waar het Nederlands elftal traditioneel verzamelt in voorbereiding op wedstrijden.

Wel overlegt de aanvaller met Blind hoeveel minuten hij zal gaan maken. Nederland speelt volgende week vrijdag in Cardiff, vier dagen later is Duitsland in Hannover de tegenstander.

''Ik wil nu echt fit worden en tot de winterstop een serie wedstrijden neerzetten. Ik weet niet of die interlands daar in passen'', zei Robben woensdag na de 5-1 Champions League-zege op Arsenal. ''Die beslissing neem ik in goed overleg met bondscoach Danny Blind en Bayern München. Dat is geen enkel probleem. Dat gaat altijd goed.''

De aanvoerder van Oranje is pas net hersteld van een liesblessure, die hij twee maanden geleden opliep tijdens het EK-kwalificatieduel van Nederland met IJsland. Vrijdag maakt Blind zijn definitieve selectie bekend. (FOX Sports)

Gerelateerd