Brenet in actie tegen Wolfsburg
Brenet in actie tegen Wolfsburg - © FOXSports.NL

Joshua Brenet: Danny Blind is een man van Ajax

6 november 2015
Binnen de spelersgroep van PSV leeft het idee dat bondscoach Danny Blind van het Nederlands elftal wel erg nadrukkelijk een voorkeur heeft voor spelers voor Ajax.

"Misschien is het niet goed om te zeggen, maar sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en dan roept hij ze meteen op", zei PSV-verdediger Joshua Brenet vrijdag bij Omroep Brabant. "Dat valt ons wel op. Sommige dingen begrijpen wij gewoon niet."

Zoet, Hendrix, Pröpper en Narsingh

De landskampioen uit Eindhoven levert met Jeffrey Bruma en Luuk de Jong twee spelers aan Oranje voor de komende oefeninterlands tegen Wales en Duitsland.

Doelman Jeroen Zoet, in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-3 verlies) nog basisspeler, is inmiddels ingehaald door Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer en mag thuisblijven van Bind. Datzelfde geldt voor Luciano Narsingh, die tegen IJsland en Turkije nog wel speelminuten kreeg van de bondscoach. Davy Pröpper en Jorrit Hendrix zijn nog niet één keer door Blind geselecteerd. Ajax is met zes spelers vertegenwoordigd in de huidige selectie van de keuzeheer.

Ajax

"Ik snap het allemaal niet'', ging Brenet verder. ''Sommige spelers verdienen het niet om nu al in Oranje te staan naast spelers die al veel hebben meegemaakt en de top hebben bereikt. Zij hebben pas een paar wedstrijden gespeeld en zitten er nu al bij."

Brenet, dit seizoen een vaste waarde bij PSV, vindt dat Blind erg gericht is op Ajax. "Hij is een man van die club, dat speelt misschien een rol." De 21-jarige back werd zelf nog nooit opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij maakt momenteel wel deel uit van Jong Oranje. (FOX Sports/ANP)