De problemen worden met de week groter voor FC Twente. De Tukkers verloren zaterdagavond in eigen huis met 1-4 van sc Heerenveen. De Enschedeërs staan nog maar net boven de degradatiezone, terwijl Heerenveen het linker rijtje nadert.

Heerenveen stond al vroeg op voorsprong in De Grolsch Veste. Caner Cavlan kreeg de ruimte om vanaf de linkerkant naar binnen te komen en vuurde van buiten het strafschopgebied de bal hard op de paal. De rebound kwam recht in de voeten van Luciano Slagveer. Voor de aanvaller was het vervolgens een kwestie van binnen schieten.

FC Twente dacht de schade snel ongedaan te maken met een ogenschijnlijk makkelijk gegeven strafschop. Hakim Ziyech schoof het buitenkansje voor hem naast de verkeerde kant van de paal. Voor de middenvelder de eerste strafschop die hij miste in zijn loopbaan, na eerder drie keer te hebben gescoord vanaf elf meter.

Uiteindelijk bracht Kenny Otigba de stand op 0-2 in het voordeel van de gasten. Doelman Joël Drommel greep mis bij een hoge bal, waarna de centrale verdediger vanaf twee meter de bal in een leeg doel tikte. Voor de mandekker zijn eerste treffer sinds 1 februari 2014. Direct na de rust begon Twente met druk zetten op de defensie van Heerenveen om terug te komen in de wedstrijd.

Hakim Ziyech wist uiteindelijk de aanvallende intenties van FC Twente te belonen met een fraai doelpunt van afstand. Voor de thuisploeg het signaal nog meer druk vooruit te geven, maar tien minuten voor tijd tekende Heerenveen voor de 1-3. Drommel bracht tweemaal redding op een schot, maar zag de tweede rebound via verdediger Joachim Andersen in het eigen doel belanden.

Vijf minuten voor het eindsignaal werd de schade nog groter voor FC Twente. Sam Larsson bepaalde met een geplaatst schot de eindstand op 1-4 in het voordeel van de Friezen. Door de nederlaag is FC Twente afgezakt naar plek vijftien. Heerenveen heeft met plek tien het linker rijtje in zicht. (FOX Sports)