N.E.C. blijft het uitstekend doen op het hoogste niveau. De promovendus schreef zaterdag zijn zesde seizoenszege bij, door met 2-0 te winnen van De Graafschap. Christian Santos velde het vonnis over de Superboeren, hij maakte beide doelpunten.

N.E.C. heeft nu twintig punten uit twaalf duels en is daardoor de beste nieuwkomer sinds 1976/1977. Toen behaalde HFC Haarlem in evenveel wedstrijden een punt meer, als dat aantal wordt omgerekend naar het drie puntensysteem.

Middenvelder Alexander Bannink van De Graafschap was na een half uur bijzonder ongelukkig toen hij een NEC-voorzet uit het strafschopgebied probeerde te schieten, maar die door een inschattingsfout volledig miste en de bal tegen zijn hand kreeg. Scheidsrechter Richard Liesveld was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Santos bleef koel en schoot de strafschop onberispelijk in de rechterhoek.

De Graafschap liet het hoofd niet hangen en kreeg een paar flinke kansen. Cas Peters was een paar keer dicht bij een doelpunt. Bannink kreeg twee grote kansen om zich te revancheren, maar beide keren stond NEC-doelman Benjamin Kirsten in de weg.

Na een prima uitgespeelde NEC-aanval gooide Santos de wedstrijd na tachtig minuten op slot met zijn negende doelpunt van het seizoen. De Graafschap blijft nog steeds wachten op de eerste zege van dit seizoen. (FOX Sports/ANP)

 

Excelsior zegeviert in Tilburg

7 november 2015
Excelsior zegeviert in Tilburg
Excelsior heeft zaterdag het duel op bezoek bij Willem II gewonnen. Het vermakelijke duel eindigde in een 3-2 zege voor de Rotterdammers. De...