PEC Zwolle keek zaterdag lang, heel lang tegen een achterstand aan. Maar invaller Stef Nijland zorgde ervoor dat de thuisploeg aan het duel met Heracles Almelo toch nog een puntje overhield. De spits bepaalde in de 94ste minuut de eindstand op 1-1.

Nijland maakte hierdoor zijn eerste doelpunt in exact acht maanden. De geboren Groninger was dit seizoen nogal ongelukkig in het afronden. Hij miste bijvoorbeeld twee strafschoppen, tegen Excelsior en FC Utrecht. Nijland stond pas tien minuten in het veld toen hij scoorde. Dat doet hij wel vaker als invaller. Negen van zijn laatste veertien goals maakte hij niet als basisspeler.

Voordat PEC de verdiende gelijkmaker op het bord zette, had Heracles de score geopend. Het was Wout Weghorst die de ploeg uit Almelo na zeventien minuten op voorsprong had gezet. De seizoensverrassing uit het oosten blijft door het gelijkspel op een keurige derde plaats staan. 

PEC krabbelt weer een beetje op nadat het drie keer op rij had verloren. Trainer Ron Jans en zijn manschappen bezetten na twaalf duels de zevende plaats. (FOX Sports)