Gianni Infantino
Gianni Infantino - © ANP

Infantino wil WK met veertig landen

10 november 2015
Als Gianni Infantino wordt gekozen tot de nieuwe voorzitter van de FIFA, dan gaat hij werk maken van verdere uitbreiding van het WK. De Zwitser denkt aan een eindronde met veertig landen, acht meer dan nu het geval is. Hij liet dat dinsdag weten aan The Guardian.

Infantino is een van de zeven kandidaten voor de opvolging van Sepp Blatter bij de Wereldvoetbalbond. Hij is sinds 2009 secretaris-generaal van de UEFA en de rechterhand van de Franse preses Michel Platini.

"Ik geloof in uitbreiding van het WK", zegt hij. "Kijk eens wat er is gebeurd tijdens de kwalificaties voor het EK van 2016. Sommige landen die nooit eerder meededen, hebben nu de eindronde gehaald. Andere landen die er altijd bij waren, ontbreken. Er is een hele nieuwe dimensie en nieuw enthousiasme gecreëerd. Voor de ontwikkeling van het voetbal is het noodzakelijk dat meer landen kunnen acteren op het mooiste evenement van de wereld: het WK."

De verkiezing van de nieuwe voorzitter van de FIFA is op 26 februari. (ANP)

Oranje traint nog zonder Pieters

10 november 2015
Oranje traint nog zonder Pieters
Het Nederlands elftal is dinsdag zonder Erik Pieters aan de eerste groepstraining voor de komende oefeninterlands tegen Wales en Duitsland begonnen....