Benzema zit in een lastig parket nu hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij afpersing
Benzema zit in een lastig parket nu hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij afpersing - © ANP

Benzema 'waarschuwde' Valbuena in sekstape-zaak

11 november 2015
''Je kunt betalen of niet, het is jouw leven. Maar ik heb je gewaarschuwd.'' Dit zou Karim Benzema hebben gezegd tegen Mathieu Valbuena, de Franse middenvelder die werd afgeperst om een sekstape.

Benzema wordt er officieel van beschuldigd dat hij onderdeel is van een groep die Valbuena, zijn ploeggenoot bij de Franse nationale ploeg, chanteerde met die inmiddels beruchte video. Als de middenvelder van Olympique Lyon niet zou betalen, zouden de beelden aan het grote publiek worden getoond.

Franse media maakten woensdag afgeluisterde telefoongesprekken van Benzema openbaar. De spits van Real Madrid zei onder meer dit tegen zijn jeugdvriend Karim Zenati, een andere verdachte in de zaak. "Ik heb het idee dat hij ons niet serieus neemt. Ik heb tegen hem gezegd dat hij naar mijn vriend in Lyon moet gaan als hij wil dat de tape wordt vernietigd. En dat hij zelf moet weten wat hij doet. Ik heb gezegd: 'Je kunt betalen of niet, het is jouw leven. Maar ik heb je gewaarschuwd. Ik vertel het je alleen maar, omdat ik de beelden heb gezien. Ik weet niet wie de tape heeft, mijn vriend weet dat. Ik weet verder van niks'.''

Benzema verzekerde Valbuena ervan dat er maar één exemplaar van de tape is en dat hij zijn land- en teamgenoot 'alleen maar wil helpen'. Volgens de advocaat van de spits wordt de Franse radiozender Europe1 door hen aangeklaagd voor het lekken van de teksten. Bij bewezen betrokkenheid kan Benzema voor vijf jaar de cel in verdwijnen. (FOX Sports)

 

Sepp Blatter opgenomen in ziekenhuis

11 november 2015
Sepp Blatter opgenomen in ziekenhuis
Sepp Blatter is vanwege 'een kleine zenuwinzinking' opgenomen in het ziekenhuis. De toestand van de 79-jarige geschorste voorzitter van de FIFA...

Gerelateerd