Jong Oranje heeft donderdagavond goede zaken gedaan in aanloop naar het EK van 2017. In Tilburg waren de jeugdinternationals met 1-0 te sterk voor hun leeftijdsgenoten uit Wit-Rusland, waardoor Nederland alleen koploper is in groep 8.

Vincent Janssen maakte na 25 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. De spits van AZ kreeg de bal fraai aangespeeld van Ricardo Kishna, de flankspeler van Lazio Roma. Kishna gaf een hakje op de aanvaller, die de bal hard en hoog in het Wit-Russische doel schoot.

Dat doelpunt was, gezien het krachtsverschil in het eerste half uur, meer dan terecht. Pas in de slotfase van de eerste helft kon Wit-Rusland voor wat gevaar zorgen voor het doel van keeper Mickey van der Hart.

Na de pauze slaagde Jong Oranje er niet in de score uit te breiden. De ploeg van bondscoach Fred Grim had zonder te sprankelen de touwtjes in handen en creëerde een aantal kansen. In de slotfase werd de situatie voor Nederland toch nog penibel, omdat Wit-Rusland nog een paar keer mocht aanleggen voor de gelijkmaker.

Die kwam er, dankzij kunst- en vliegwerk van de Nederlandse defensie niet. Aan de overkant had Queensy Menig Oranje in veilige haven kunnen schieten, maar de invaller raakte de lat.

Jong Oranje heeft nu als enige negen punten in zijn poule. Turkije en Slowakije hebben drie punten minder, maar speelden één duel minder dan Nederland. Dinsdag staat het belangrijke duel in en tegen Slowakije op het menu. Vorige maand verloor Oranje nog met 1-3 van de Slowaken. (FOX Sports)

Gerelateerd