Fred Grim was bijna sprakeloos door de vertoning van zijn Jong Oranje dinsdagavond in Slowakije. De bondscoach zag zijn ploeg in de eerste helft op 0-2 komen en die voorsprong in de tweede helft compleet verspelen: 4-2.

''Ik vind het gewoon schandalig", aldus Grim bij OnsOranje.nl. "We creëren kansen, maken twee mooie goals. Ja, en wat er dan in de tweede helft gebeurt... Daar heb ik eigenlijk helemaal geen woorden voor."

Slowakije blijft door de winst koploper in de EK-kwalificatiegroep. "In plaats van dat je een slag slaat en afstand neemt en ervoor zorgt dat ze eigenlijk niet meer meedoen in deze poule, houd je ze in leven en geef je ze eigenlijk nog een extra push up. Totaal onnodig in mijn ogen. Alleen een wedstrijd duurt negentig minuten. Als je iets in de eerste helft brengt, zal je ook in de tweede helft een kerel moeten zijn. Dat hebben we hier niet getoond met elkaar."

Pijn

AZ-aanvaller Vincent Janssen, hij maakte beide goals, snapt er ook helemaal niets van. ''We moeten in de eerste helft 3-0 en zelfs 4-0 maken. Daarna krijg je het deksel op de neus. Het strijd leveren leek in de tweede helft helemaal weg. We hadden elkaar er nog zo voor gewaarschuwd, maar toch gebeurt het. Als je twee keer van zo'n ploeg verliest, is dat verschrikkelijk. Dat doet extra pijn.''

Eerder verloor Jong Oranje ook al in eigen huis van de Slowaken, na met 1-0 voor te zijn gekomen. De mannen van Grim staan tweede in de poule, maar hebben twee duels meer gespeeld dan nummer vier Turkije, dat slechts drie punten minder heeft. Koploper Slowakije heeft een wedstrijd minder gespeeld en is net als Oranje in het bezit van negen punten. (FOX Sports)