Gustafson wordt gefeliciteerd na zijn openingsgoal
Gustafson wordt gefeliciteerd na zijn openingsgoal - © FOXSports.NL

Feyenoord haalt uit tegen zwalkend Twente

22 november 2015
Feyenoord heeft zondag een eenvoudige zege geboekt op FC Twente. In de Kuip liep de thuisploeg uit naar een 5-0 zege.

Al binnen zeven minuten werd duidelijk dat Twente een ontzettend moeilijke middag tegemoet ging in Rotterdam. Simon Gustafson opende toen de score voor de thuisploeg, die aantrad met Eljero Elia. Vooraf was het onduidelijk of de buitenspeler kon spelen tegen zijn oude club, omdat hij met liesklachten kampte.

Elia zag hoe Michiel Kramer de tweede goal van Feyenoord inleidde. Zijn voorzet werd slecht verwerkt door Twente-doelman Joël Drommel, waarna Gustafson opnieuw succesvol afdrukte. Na rust gooide de thuisploeg het duel rap in het slot. Kramer kopte binnen een minuut zijn eerste Feyenoord-goal op Rotterdams grondgebied tegen de touwen.

Toen kort daarop Karim El Ahmadi voor de 4-0 zorgde, leek een monsterscore in de maak. Die blamage bleef het zwalkende Twente bespaard, alleen Bilal Basaçikoglu was in de slotminuut nog trefzeker. Twente liep ook op een andere manier averij op. Tim Hölscher werd namelijk een kwartier voor tijd weggestuurd met een rode kaart. De Duitse invaller stond op dat moment pas 49 seconden in het veld.

Feyenoord neemt de tweede plaats over van PSV, dat zaterdag twee punten liet liggen bij Willem II. De Rotterdammers staan drie punten achter op koploper Ajax. Voor Twente stapelen de problemen zich stilaan op. De formatie van trainer René Hake is maar een punt verwijderd van de rode streep en heeft nu viermaal op rij verloren. (FOX Sports)