Franz Beckenbauer.
Franz Beckenbauer. - © Pro Shots

Beckenbauer: Ik heb een schoon geweten

24 november 2015
Franz Beckenbauer heeft in de affaire rond de toewijzing van het WK voetbal van 2006 aan Duitsland opnieuw ontkend dat er corruptie in het spel is geweest.
'Der Kaiser' zei dat maandagavond in een interview met Sky. "Als er een zwarte kas was geweest of poging tot omkoping dan had ik daar zeker iets van meegekregen. Ik heb een schoon geweten.''

Beckenbauer zou als voorzitter van het organisatiecomité in 2000 FIFA-bobo Jack Warner, inmiddels voor het leven geschorst, WK-tickets hebben beloofd en ontwikkelingshulp voor diens voetbalbond van Trinidad en Tobago.

Vlak daarna kreeg Duitsland het WK met een stemmenverhouding van 12-11. De voormalig international ontkent dat er een verband bestaat.

De details kon hij zich niet herinneren. "Ik weet niet of dat met naïviteit te maken heeft. Ik heb honderden papieren, contracten ondertekend zonder een regel gelezen te hebben. Als ik iemand vertrouw dan krijgt die alles van mij gedaan'', aldus Beckenbauer.

Hij sluit niet uit dat daar ook dubieuze overeenkomsten tussen zaten. "Het kan zijn dat een tovenaar nog iets tevoorschijn haalt uit een prullenbak, kluis of archiefkast. Ik zou het niet weten. Maar ik geloof zo langzamerhand dat het nu wel genoeg is geweest.'' (ANP)