De raad van commissarissen heeft het volste vertrouwen in Bert van Oostveen
De raad van commissarissen heeft het volste vertrouwen in Bert van Oostveen - © Pro Shots

'Juiste man' Bert van Oostveen tekent bij tot 2019

1 december 2015
Bert van Oostveen is dinsdag herbenoemd als voorzitter van het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De zwaar bekritiseerde directeur betaald voetbal tekent een nieuw contract tot januari 2019.

Van Oostveen ligt onder vuur, omdat de KNVB de afgelopen jaren fikse afkoopsommen kwijt was aan de ontslagen bondscoaches Bert van Marwijk en Guus Hiddink. Zijn opvolger Danny Blind (de constructie om hem in 2014 al naar voren te schuiven als keuzeheer na het EK in 2016 leverde eveneens flinke kritiek op) plaatste zich uiteindelijk niet voor het eindtoernooi in Frankrijk, terwijl een recordaantal landen volgend jaar mag meedoen aan het EK.

Ook de aanstelling van Adrie Koster als trainer van Jong Oranje was geen succes: de oefenmeester slaagde er niet in zich te plaatsen voor het EK van 2015 en nam vervolgens ontslag.

'Juiste man op de juiste plek'
Ondanks alle negatieve feiten is de raad van commissarissen van de KNVB tevreden over het functioneren van Van Oostveen. "Natuurlijk hebben we elkaar diep in de ogen gekeken na de teleurstelling van Oranje en speelde dat mee bij de evaluatie van het functioneren van de directie'', aldus voorzitter Johan Lokhorst.

''Maar de conclusie van de rvc is eensgezind daarover: wij maken een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is.Hij betekent veel voor de KNVB en ons voetbal. Onder zijn leiding wordt bijvoorbeeld eindelijk de voetbalpiramide hersteld waardoor er van een natuurlijke doorstroming tussen amateur- en profvoetbal sprake zal zijn, komen er met EK 2017 (voor vrouwen, red.) en EK 2020 (Amsterdam als speelstad, red.) twee prachtige toernooien naar Nederland." 

Van Oostveen is blij met de herbenoeming. "Ik voel onze herbenoeming vooral als een steun in de rug voor ons allemaal. We hebben in sportief opzicht wind tegen en nu knokken we met zijn allen om ons voetbal terug te brengen op de plaats waar het hoort. Op eindtoernooien dus.''

Van Oostveen is nu dus tot 2019 voorzitter betaald voetbal. Zijn functie als directeur is voor onbepaalde tijd. (FOX Sports)

Gerelateerd