Voor Real Madrid dreigt diskwalificatie in het Spaanse bekertoernooi. In de ploeg van trainer Rafael Benítez was woensdagavond in de eerste bekerwedstrijd tegen Cádiz CF volgens Spaanse media een 'illegale' speler actief.

Denis Gerisjev zou nog een schorsing moeten uitzitten voor de drie gele kaarten die hij vorig seizoen als huurling van Villarreal in het bekertoernooi incasseerde.

De Rus was niettemin basisspeler bij Real Madrid en opende uitgerekend de score voor de bezoekers, die met 3-1 wonnen in Zuid-Spanje. Isco maakte de andere twee treffers voor de Madrilenen.

Op de bank van Real Madrid zat ook nog eens Borja Mayoral, die geschorst zou zijn na een rode kaart in een jeugdtoernooi. Gerisjev werd in de rust gewisseld.

Opvallend is dat Benítez als trainer van Valencia in 2001 al eens uit het Spaanse bekertoernooi werd gezet na het inzetten van een niet-speelgerechtigde speler.

De return tegen Cádiz staat over twee weken in Madrid op het programma. Het is echter de vraag of de Koninklijke dan nog in actie mag komen van de Spaanse bond.

De administratie van Real Madrid maakte eerder dit seizoen bij de beoogde toptransfer van doelman David De Gea (Manchester United) al geen sterke indruk. De Spaanse clubfunctionarissen kregen met hun Engelse collega's het papierwerk niet tijdig rond, waardoor de lucratieve transactie op het laatste moment afketste. (ANP)