Yanic Wildschut
Yanic Wildschut - © Pro Shots

Yanic Wildschut: Wigan was een gok

3 december 2015
Yanic Wildschut is in twee maanden tijd uitgegroeid tot publiekslieveling bij Wigan Athletic. De rappe buitenspeler is sinds de zomer van 2014 eigendom van Middlesbrough, maar wilde elders speelminuten maken. “Wigan wil mij graag houden en dat streelt mij”, zegt hij tegen FOX Sports.

Bij de huidige nummer vijf van de Engelse League One passeert Wildschut tegenstanders bij de vleet en levert hij goals en assists af. Dan val je al snel op. “Het geeft een goed gevoel om belangrijk te zijn. Mijn manier van spelen spreekt de mensen blijkbaar enorm aan. Wigan was een gok, dat geef ik toe. Als ik hier geen indruk zou maken, dan was het heel moeilijk geworden. Maar de keuze heeft goed uitgepakt.”

Middlesbrough, een niveau hoger uitkomend in de Championship, liet Wildschut in oktober voor drie maanden vertrekken naar de Latics. “Ik hoop de komende weken nog wat doelpunten en assists mee te pikken. Dat ben ik de club ook wel verschuldigd. Hier heb ik de kans gekregen om elke week speelritme op te doen. Daar ben ik Wigan heel dankbaar voor. Ze willen mij graag houden en dat streelt mij.”

Een verlengd verblijf bij Wigan sluit de 24-jarige Wildschut, wiens contract afloopt, dan ook niet uit. “Dat is zeker een optie, maar de interesse neemt toe. Ik zal in ieder geval niet zomaar een club die strijdt om promotie inruilen voor een club die een niveau hoger tegen degradatie vecht. Natuurlijk wil ik mij nog steeds bewijzen bij Middlesbrough, maar het is afwachten wat hun plannen zijn.”

De nummer twee in de Championship kan Wildschut in januari terughalen en een optie in zijn contract lichten voor verlenging. Een nieuwe verhuurperiode is vervolgens een mogelijkheid. Een verkoop in de winterstop is ook denkbaar. “Middlesbrough volgt mijn ontwikkeling bij Wigan op de voet en ik hoor alleen maar positieve geluiden. Wel moet ik nog met manager Aitor Karanka om de tafel. Dat gebeurt binnenkort. Als ik terugga, wil ik van waarde zijn.”

Wildschut maakte in de zomer van 2014 de overstap van sc Heerenveen naar Middlesbrough. Eerder speelde hij voor Ajax (jeugd), FC Zwolle, VVV-Venlo, sc Heerenveen en ADO Den Haag. (FOX Sports/Martijn Visscher)

Lestienne hervat training PSV

3 december 2015
Lestienne hervat training PSV
Maxime Lestienne hervat donderdag de training bij PSV. De Belgische aanvaller probeert de draad weer op te pakken na een dramatische periode,...