Niet Real Madrid, maar de Spaanse bond heeft een fout gemaakt in de affaire rond het meespelen van Denis Gerisjev. Dat beweert directeur Emilio Butragueño van de Spaanse topclub.

Gerisjev stond woensdag in de basis bij Real Madrid tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen Cádiz CF (3-1) en opende bovendien de score. De Russische aanvaller was echter geschorst, als gevolg van de drie gele kaarten die hij vorig seizoen als huurling bij Villarreal incasseerde in het bekertoernooi.

Volgens Butragueño wist Real Madrid daar niet van af, terwijl de club volgens de reglementen op de hoogte moet worden gebracht als een speler geschorst is. "We hebben niets gehoord van de Spaanse bond en van Villarreal. Ook de speler wist van niets." Hij wees op artikel 41 van de disciplinaire regels. "Daar staat dat een sanctie pas van kracht is als de betreffende speler is geïnformeerd. Dat is niet gebeurd. Daarom speelde Gerisjev."

De tuchtcommissie doet vrijdag uitspraak. Voor de 'Koninklijke' dreigt diskwalificatie in het toernooi om de Copa del Rey. (ANP)