ADO Den Haag heeft vrijdagavond een matig AZ met 0-1 verslagen. De gasten kwam snel op voorsprong in het AFAS Stadion en hadden voldoende aan die treffer. ADO klimt daardoor voorzichtig richting het linkerrijtje.

Vanwege de vele blessures achterin moest AZ-trainer John van den Brom puzzelen met zijn basisopstelling. Ben Rienstra vormde het centrale duo met Jop van der Linden. Het tweetal wist niet te voorkomen dat ADO Den Haag binnen tien minuten op voorsprong stond. Rienstra werkte een bal niet goed weg, waarna Danny Bakker de kans kreeg om de trekker over te halen. Zijn poging verdween in de korte hoek achter doelman Gino Coutinho.

Roland Alberg kreeg een goede mogelijkheid de score te verdubbelen. Oog in oog met Coutinho kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Alsof het nog niet genoeg was voor Van den Brom moest Markus Henriksen tien minuten voor rust geblesseerd naar de kant. De middenvelder hield een vleeswond over aan een botsing met Alberg en werd per brancard van het veld gedragen. Ondanks de vele aanvallend ingestelde spelers wist AZ voor rust weinig potten te breken.

Ook ADO Den Haag raakte een speler kwijt door een botsing. Mike Havenaar kwam tien minuten na rust niet ongeschonden uit de strijd na een luchtduel met Rienstra en moest zich vrijwel direct laten vervangen. AZ probeerde in het tweede bedrijf wat meer druk op ADO uit te oefenen, maar de fans kwamen voor het eerst in vervoering vanwege een kat op het veld. De zwarte viervoeter trok een sprintje over de lengte van het veld, om vervolgens snel weer te verdwijnen.


AZ was niet bij machte om de snelle tegentreffer ongedaan te maken. Een kwartier voor tijd had het pas één schot op doel gelost, tegenover vijf pogingen tussen de palen van de bezoekers. De Residentieclub wist een slotoffensief van AZ te voorkomen en trok zodoende de overwinning over de streep. Van den Brom werd vlak voor tijd nog naar de tribune gestuurd vanwege hevig protesteren na een beslissing van de scheidsrechter.

Dankzij de drie punten is ADO op een punt gekomen van AZ en staat de club uit Den Haag op een twaalfde plek in de Eredivisie. (FOX Sports)