Van der Heijden ziet de rode kaart van arbiter Pol van Boekel
Van der Heijden ziet de rode kaart van arbiter Pol van Boekel - © Pro Shots

Marsman niet akkoord, Van der Heijden en Malone accepteren straf wel

14 december 2015
Nick Marsman gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van één duel schorsing. De aanklager betaald voetbal van de KNVB deed de doelman van FC Twente dit voorstel naar aanleiding van de rode kaart in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

De keeper van de Tukkers haalde in de ogen van arbiter Ed Janssen Nathan Kabasele neer. De aanvaller van De Graafschap werd zo een scoringskans ontnomen.

De penalty die er uit voortkwam werd gemist door Cas Peters, maar de rebound was toch een prooi voor Andrew Driver. De Superboeren verloren de beladen wedstrijd alsnog met 2-1, omdat Hakim Ziyech in de slotfase toesloeg namens de thuisploeg.

Feyenoord
Jan-Arie van der Heijden mist donderdag alleen het bekerduel van Feyenoord in de Kuip met Willem II. De verdediger accepteerde maandag een voorstel van één wedstrijd schorsing van de aanklager betaald voetbal wél.

Van der Heijden kreeg zondag een rode kaart tijdens het uitduel van zijn club met FC Groningen, omdat hij Jesper Drost onreglementair een scoringskans ontnam. Hij kan zondag met Feyenoord dus wel uitkomen in de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar, uit tegen N.E.C.

Ook Dion Malone van ADO Den Haag ontving een schikkingsvoorstel van één duel schorsing. De verdediger heeft de straf geaccepteerd. (FOX Sports/ANP)