River Plate te sterk voor Sanfrecce Hiroshima
River Plate te sterk voor Sanfrecce Hiroshima - © ANP

Finalist River Plate aast op succes bij WK voor clubteams

16 december 2015
River Plate bereikte woensdag de finale van het WK voor clubteams. Eenvoudig ging het niet tegen Sanfrecce Hiroshima, maar dankzij een doelpunt van Lucas Alario (1-0) maken de Argentijnen nog steeds kans op de wereldtitel, de eerste sinds 1986.

Toen heette de tegenstander Steaua Boekarest, nu wacht waarschijnlijk FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht moet donderdag wel eerst zien af te rekenen met Guangzhou Evergrande, maar vrijwel niemand rekent op een stunt.

De finale wordt vooral voor Matías Kranevitter een bijzonder duel. De 22-jarige middenvelder, kind van de club, is bezig aan zijn afscheidstournee. Zondag speelt hij zijn laatste wedstrijd voor Los Millonarios, alvorens te vertrekken naar Atlético Madrid, de komende tegenstander van PSV in de Champions League. Afscheid nemen met de wereldtitel, mooier wordt het niet voor Kranevitter.

Aan de steun van de fans zal het in ieder geval niet liggen. Osaka, de stad waar de halve finale werd gespeeld, is niet bepaald om de hoek, maar zelfs in de Japanse straten was de Argentijnse passie zichtbaar.

Ook finalestad Yokohama zal zondag rood en wit kleuren. River Plate heeft op papier een mindere spelersgroep dan de mogelijke tegenstander FC Barcelona, maar de aanhang vormt een twaalfde en misschien wel dertiende man. Wat zal Kranevitter ze gaan missen…(FOX Sports)