Suárez schoot driemaal raak
Suárez schoot driemaal raak - © FOXSports.NL

Hattrick Suárez helpt Barcelona naar WK-finale

17 december 2015
FC Barcelona heeft de finale bereikt van het WK voor clubs in Japan. De topploeg uit Catalonië had zoals verwacht weinig moeite met het Chinese Guangzhou Evergrande: 3-0.

In het Nissan-stadion in Yokohama was Luis Suárez met drie doelpunten de grote man. Bij Barcelona ontbraken de andere leden van de 'MSN-voorhoede', Lionel Messi en Neymar. Messi haakte kort voor het beginsignaal af met nierklachten, Neymar kampt al geruime tijd met hamstringklachten.

Barcelona staat zondag in de eindstrijd tegenover de Zuid-Amerikaanse kampioen River Plate. De Argentijnen rekenden woensdag af met Sanfrecce Hiroshima: 1-0.

“Luis is een killer, hij weet raad met elke situatie in het zestienmetergebied”, aldus trainer Luis Enrique naderhand. “Daar is hij net een sluipmoordenaar.”

“Een teamprestatie”, zei de nummer 9 van Barcelona zelf. “We misten twee belangrijke spelers. Het enige wat wij kunnen doen, is gefocust blijven en hopen dat ze snel terugkomen. In de finale spelen we tegen River Plate, een van de topteams uit Zuid-Amerika.” (FOX Sports/ANP)