Jeffrey Bruma mist het laatste duel van PSV voor de winterstop. De verdediger is er niet bij als PEC Zwolle op bezoek komt in Eindhoven, zei trainer Phillip Cocu vrijdag.

Cocu vindt het wel lekker dat na zaterdagavond er een rustperiode aanbreekt. "Een aantal spelers kan deze wedstrijd nog alles uit zichzelf halen, om daarna een kleine twee weken rust te houden. Vooral de spelers die veel wedstrijden hebben gespeeld, ook internationaal, kunnen de rust gebruiken."

Lestienne
Met Maxime Lestienne gaat het overigens goed, vertelde Cocu. "Een hele wedstrijd is nog te vroeg in dit stadium, maar hij is wel inzetbaar", zei hij over zijn speler, die gedurende de eerste seizoenshelft beide ouders verloor en daardoor veel wedstrijden miste.

Bij PEC staat Gustavo Hebling zaterdag voor zijn debuut in de basisformatie. Trainer Ron Jans heeft de Braziliaan waarschijnlijk nodig in het uitduel met PSV.

PEC Zwolle huurt Hebling van Paris Saint-Germain. De middenvelder kwam nog niet verder dan een paar invalbeurten.

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar mist coach Jans veel geblesseerde spelers. Hij kan geen beroep doen op Ryan Thomas, Bart van Hintum, Rick Dekker, Sheraldo Becker en Abdel el Hasnaoui. Thomas Lam is geschorst voor de ontmoeting met de kampioen uit Eindhoven. (FOX Sports/ANP)