Newcastle United blijft in de degradatieproblemen in de Premier League. Maandagmiddag moest het elftal van trainer Steve McClaren op bezoek bij West Bromwich Albion een 1-0 nederlaag slikken.

De maanden december en januari zijn altijd een zware belasting op de spelers in de Premier League. Dat bleek ook in de openingsfase van de wedstrijd tussen West Brom en Newcastle. Jonas Olsson haakte na een kleine twintig minuten geblesseerd af, terwijl Vurnon Anita na een half uur de strijd moest staken met een hamstringblessure. Bij Newcastle begonnen verder Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum in de basis. Siem de Jong had een plek op de bank.

Ondanks dat beide ploegen twee dagen geleden nog hadden gespeeld lag het speltempo relatief hoog. Newcastle verloor in de vorige speelronde in de blessuretijd van Everton, terwijl West Brom met 1-0 onderuit ging tegen Swansea City. Beide ploegen probeerden hun nederlaag recht te zetten in de eerste helft. Dat leidde onder meer tot een enorme kans voor Moussa Sissoko, maar oog in oog met de keeper lukte het de middenvelder niet om te scoren.

West Brom oefende eveneens aanvallende druk uit en bracht de verdediging van Newcastle voornamelijk in de problemen bij hoekschoppen en hoge ballen vanaf de zijkant. Ook in de tweede helft voltrok zich een wedstrijd met veel passie en strijd. Vooral het team van trainer Steve McClaren liet zich voorin veelvuldig zien. Zo was centrale verdediger Paul Dummett dicht bij de openingsgoal met een kopbal op de lat.

Ook de thuisploeg raakte het aluminium in het tweede bedrijf. Vanuit een corner kwam de bal in de drukte bij de eerste paal, waar Victor Anichebe de bal op de paal kopte. Vervolgens ontstond een flinke scrimmage, waarbij Newcastle opgelucht adem kon halen. Even later was het alsnog raak voor de gastheren. Een voorzet vanaf rechts werd binnen geknikt door Darren Fletcher. Dat gebeurde in een periode dat West Brom druk aan het zetten was.

De gastheren bleven ook na het openingsdoelpunt de aanval zoeken, daardoor lukte het Newcastle niet om in de slotfase nog op gelijke hoogte te komen. Newcastle blijft door de nederlaag in de degradatiezone staan. West Brom is met 23 punten terug te vinden op de dertiende plek in de Premier League. (FOX Sports)

Stand

Team G P D
1 Liverpool 3 9 6
2 Arsenal 3 6 0
3 Leicester City 3 5 1
4 Manchester City 2 4 5
5 Manchester United 3 4 3
6 Tottenham Hotspur 2 4 2
7 Brighton and Hove Albion 3 4 1
8 Bournemouth 2 4 1
9 Sheffield United 3 4 0
10 Crystal Palace 3 4 0
11 Everton 3 4 -1
12 Chelsea 3 4 -3
13 West Ham United 3 4 -3
14 Burnley 2 3 2
15 Aston Villa 3 3 -1
16 Norwich City 3 3 -2
17 Southampton 3 3 -2
18 Wolverhampton Wanderers 2 2 0
19 Newcastle United 2 0 -3
20 Watford 3 0 -6