FC Twente heeft Hakim Ziyech de aanvoerdersband ontnomen na zijn uitlatingen in de Volkskrant. Trainer René Hake heeft Felipe Gutiérrez aangewezen als de nieuwe aanvoerder.

"Ik heb besloten om Hakim het aanvoerderschap van FC Twente te ontnemen naar aanleiding van het interview dat hij zaterdag in de Volkskrant heeft gegeven. Met zijn kritiek op alles en iedereen binnen FC Twente is hij een stap te ver gegaan. Laat dit een signaal zijn", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen op de website van de Tukkers.

"Als groep moeten we een geheel vormen, met maar één doel en dat is degradatie ontlopen. Daarvoor is een positieve bijdrage van iedereen gewenst. De aanzet van de herstart is deze week begonnen op het trainingskamp, waarbij iedereen er van doordrongen moet zijn dat we alleen maar als team succes kunnen bereiken."

Gutiérrez zou na overleg met de spelersraad zijn gekozen als nieuwe aanvoerder. Kamohelo Mokotjo, Nick Marsman, Bruno Uvini en Robbert Schilder fungeren als zogenoemde co-captains. (FOX Sports)