Zinedine Zidane
Zinedine Zidane - © ANP

Zidane moet nu als coach voor magie zorgen

5 januari 2016
Zinedine Zidane staat voor een gigantische uitdaging. De voormalig vedette is sinds maandagavond de trainer van een van de grootste clubs ter wereld. Een flinke klus voor een debuterend hoofdcoach, die tot 2018 tekent bij De Koninklijke.

Zidane is de opvolger van de ontslagen Rafael Benítez. De Spanjaard werd zwaar bekritiseerd, mede door de 'matige' resultaten. Maar de statistieken onder Rafa waren helemaal niet verkeerd.

De grootmacht staat in de Primera División slechts vier punten achter koploper Atlético Madrid, heeft in de competitie veruit de meeste doelpunten gemaakt en kroonde zich in de Champions League met 16 uit 6 tot winnaar van groep A. Maar Real Madrid is niet zomaar een club, en Florentino Pérez is niet zomaar een president.

Rechterhand
Carlo Ancelotti kan daarover meepraten. De Italiaan schonk Real in 2014 de tiende Europa Cup I/Champions League, maar moest van Pérez na een seizoen zonder hoofdprijzen de koffers pakken. Zidane maakte het van nabij mee, de Fransman was immers de rechterhand van Ancelotti.

Zizou hoeft niet direct te vrezen voor hetzelfde lot als zijn voorgangers. Weinigen kunnen in de Spaanse hoofdstad op meer krediet rekenen dan de clublegende. En dat heeft Zidane vooral te danken aan een avond in mei 2002. Zijn winnende doelpunt in de Champions League-finale tegen Bayer Leverkusen wordt nog steeds gezien als een van de mooiste goals ooit.

Zidane debuteert zaterdag als hoofdtrainer in het stadion waar hij zoveel indruk maakte, Estadio Santiago Bernabéu. Uitgerekend tegen Deportivo La Coruña. Op 5 januari 2002, vandaag precies veertien jaar geleden, toverde Zidane tegen de Galiciërs.

De komende dagen zullen de Madrilenen weer even wegdromen bij oude beelden van Zizou, hopend dat hij ook als hoofdtrainer voor magie kan zorgen. (FOX Sports)

PSV weerspreekt vertrek Art Langeler

4 januari 2016
PSV weerspreekt vertrek Art Langeler
Een vertrek van Art Langeler bij PSV is niet aan de orde. De hoofd jeugdopleiding zou naar verluidt aan zijn laatste seizoen in Eindhovense dienst...