Felipe Gutiérrez nam begin deze week de aanvoerdersband bij FC Twente over van Hakim Ziyech, die de band moest inleveren na zijn uitlatingen in de Volkskrant. De Chileen beseft dat de tijd begint te dringen voor het tegen degradatie vechtende FC Twente.

"Dit seizoen hebben we al zes maanden verloren, we hebben geen tijd meer. Wanneer we hier in maart over na gaan denken, zijn we te laat", reageert de nieuwe captain op de clubsite. "Er is geen tijd meer voor excuses. We weten dat we een jonge ploeg hebben, maar dit is het team waarmee we ervoor moeten vechten om te zorgen dat we niet degraderen."

Trots
Gutiérrez is trots dat hij aanvoerder is geworden van de club. "Ik speel hier nu drieënhalf jaar en het is mijn club geworden, zo voel ik dat", aldus de middenvelder.

"Als je zo lang bij een club speelt, wil je belangrijk zijn en steeds meer verantwoordelijkheid nemen. Ik hou van de stad, de club en de supporters. Sportief gaat het niet goed, maar het stadion zit nog altijd bijna vol, dat is bijzonder en zegt veel over FC Twente."

De Tukkers verblijven momenteel in het Spaanse San Pedro del Pinatar en oefenen donderdag tegen KRC Genk. Op vrijdag 15 januari hervat FC Twente de competitie. Streekgenoot Heracles Almelo komt dan naar de Grolsch Veste. (FOX Sports)