FC Barcelona wint eenvoudig van Espanyol
FC Barcelona wint eenvoudig van Espanyol - © Pro Shots

Messi steelt de show bij debuut Turan voor Barcelona

6 januari 2016
FC Barcelona heeft goede zaken gedaan in de Spaanse beker door het eerste duel van het tweeluik met Espanyol met 4-1 te winnen. In de heetgebakerde derby maakten Arda Turan en Aleix Vidal hun debuut voor Barça.

Turan mocht in deze achtste finale in de basis beginnen van trainer Luis Enrique. Vidal maakte twintig minuten voor tijd zijn opwachting. De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd door na tien minuten de leiding te nemen. Felipe Caicedo bekroonde een counter van de gasten door Marc-André ter Stegen kansloos te laten met een schuiver.

Lang kon Espanyol niet genieten van die voorsprong. Lionel Messi maakte enkele minuten later gelijk. Andrés Iniesta zette de Argentijn met een steekpass door de as van de verdediging vrij voor de keeper. Messi nam ook de verdubbeling voor zijn rekening. De international werkte een vrije trap schitterend in het doel. Keeper Pau López moest toekijken hoe de bal via de onderkant van de lat in het net sloeg.

Direct na rust gooide Barcelona de wedstrijd in het slot. Messi gaf vanaf de linkerkant een voorzet scherp voor het doel. Voor centrale verdediger Gerard Piqué hoefde de bal alleen maar in te tikken: 3-1. Daarna sloegen de stoppen door bij Espanyol. De wedstrijd werd harder en harder. Het resulteerde in een tweede gele kaart voor Hernán Pérez.

Espanyol eindigde de wedstrijd zelfs met negen man door een directe rode kaart voor Pape Diop. De scheidsrechter stuurde hem van het veld nadat hij iets had geroepen richting de leidsman. Het slotakkoord was voor Neymar, die op aangeven van Messi de 4-1 maakte. De return staat voor 13 januari gepland. (FOX Sports)