Tottenham Hotspur en Leicester City beginnen zondagmiddag aan het eerste deel van hun tweeluik. Na de kraker in de derde ronde van de FA Cup staan de twee toppers drie dagen later nogmaals tegenover elkaar in de Premier League.

Ondanks het volle en krachten slurpende programma hopen de beide managers ook op een verlenging van het bekeravontuur. “Het is geen afleiding. De FA Cup is de oudste bekercompetitie ter wereld. We hebben er heel veel respect voor”, verklaarde Tottenham-coach Mauricio Pochettino bij de BBC. “We gaan om te winnen”, voegde collega Claudio Ranieri toe.

Mix met mentaliteit

Met het belangrijke onderonsje in de competitie voor de boeg, zullen de beide managers echter wel de nodige wisselingen doorvoeren voor het bekerduel. “We zullen veel veranderen, want deze spelers verdienen een kans om in actie te komen”, bevestigde Ranieri. “We zullen het een beetje gaan mixen, maar onze mentaliteit zal hetzelfde zijn.”

Pochettino sprak vergelijkbare woorden. “We hebben een sterke selectie. We hebben met de feestdagen een drukke periode gehad. Nu is er een mooie gelegenheid voor andere spelers om hun kwaliteiten te laten zien en te vechten voor een plek in het team”, aldus de trainer van de Spurs.

Positieve surprises

Leicester en Tottenham zijn twee van de positieve surprises in de Premier League dit jaar. De Foxes bivakkeren nog altijd op de tweede plaats van de ranglijst. De ploeg, die twee jaar geleden nog in de Championship speelde, staat op slechts twee punten van koploper Arsenal. De Spurs staan vier punten verder op plaats vier.

Jamie Vardy, een van de voornaamste redenen achter het succes van Leicester, moet de eerste wedstrijd op White Hart Lane aan zich voorbij laten gaan. De gedeeld topscorer van Engeland onderging onlangs een lichte ingreep aan de lies, waardoor hij een kleine twee weken buitenspel staat. (FOX Sports)