Ajax is de tweede seizoenshelft begonnen met een kleine zege bij ADO Den Haag (0-1). De koploper in de Eredivisie won dankzij een doelpunt in de eerste helft van Amin Younes. Het duel werd ontsierd door racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden van het Haagse publiek.

Frank de Boer hoopt dit seizoen zijn vijfde landstitel als trainer van Ajax te veroveren. Op bezoek bij ADO Den Haag zette zijn ploeg een volgende stap op weg naar het eerste kampioenschap sinds 2014.

In de eerste helft hadden de Amsterdammers weinig moeite met de tegenstander. Ajax nam dankzij een fraaie actie van Amin Younes de leiding en kwam voor rust niet in de problemen.

Vroeg in de tweede helft leek Ajax verder te moeten zonder Jasper Cillessen. De doelman kwam hard in botsing met Ruben Schaken en werd minutenlang behandeld. Uiteindelijk bleef Cillessen op het veld.

ADO Den Haag voerde in de tweede helft de druk op. Mike Havenaar kreeg in de tachtigste minuut een grote kans op de gelijkmaker. De Japanse aanvaller had in het strafschopgebied veel tijd en ruimte, maar zijn kopbal kon Cillessen niet verontrusten.

In het restant hield Ajax stand en kreeg na een counter zelfs de kans op een 0-2 voorsprong, maar Anwar El Ghazi kopte de bal op de lat. (FOX Sports)