Bazoer kreeg ook nog eens geel van scheidsrechter Pol van Boekel
Bazoer kreeg ook nog eens geel van scheidsrechter Pol van Boekel - © Pro Shots

Ook Openbaar Ministerie doet onderzoek naar ADO Den Haag-Ajax

18 januari 2016
Naast de aanklager betaald voetbal gaat ook het Openbaar Ministerie beelden bekijken van ADO Den Haag-Ajax.

Daarna beslist het OM of er aanleiding is voor een strafrechtelijk onderzoek en een eventuele vervolging van de daders.

De wedstrijd in het Kyocera Stadion werd in de eerste helft ontsierd door racistische spreekkoren van en oerwoudgeluiden door een deel van het Haagse publiek.

Vooral Riechedly Bazoer moest het ontgelden. De stadionspeaker maande het publiek een aantal maal tot inkeer, maar het duel werd niet stilgelegd.

Ook ADO Den Haag keurt de spreekkoren af en onderzoekt wie zich eraan schuldig maakten. De verantwoordelijken zullen in overleg met de KNVB worden gestraft, kondigde de club aan. ADO zegt te beschikken over geavanceerde apparatuur om de daders op te sporen.

'Van het veld stappen'
De KNVB meldde zondag na het duel al dat de bond de beelden en rapportages over de oerwoudgeluiden ging voorleggen aan de aanklager betaald voetbal. "Dit gedrag is absoluut ontoelaatbaar", liet KNVB-directeur Gijs de Jong weten tegenover het Algemeen Dagblad.

"De voetballerij is juist een plek waar religies, seksen en huidskleur samengaan. Het geldt natuurlijk voor iedereen, maar dan treft het hier met Bazoer uitgerekend het allergrootste talent van Nederland, die ook nog eens de kleuren van Nederland verdedigt in de nationale selecties."

Bazoer had wat de KNVB betreft uit eigen beweging van het veld mogen stappen. "We hadden het in dit geval geaccepteerd als Bazoer, Ajax of scheidsrechter Pol van Boekel van het veld was gestapt", aldus De Jong. (FOX Sports)