Rini Coolen vertrekt na dit seizoen als hoofd jeugdopleiding van PEC Zwolle. Coolen zegt het gevoel te hebben toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

"De afgelopen jaren heb ik op een heel positieve manier kunnen werken bij PEC Zwolle", vertelt de voormalig trainer van onder meer FC Twente en Adelaide United op de website van de Blauwvingers. Coolen begon in 2013 aan zijn functie bij de Eredivisie-club. "Het was voor mij een mooie uitdaging in een nieuwe rol."

"We hebben met elkaar een goede structuur aangebracht en een aantal doelstellingen gehaald, waarvan de belangrijkste de erkenning als nationale opleiding door de KNVB is. Ik voel echter dat ik aan het einde van dit contract toe ben aan een nieuwe uitdaging."

"Wij respecteren de beslissing van Rini om voor een nieuwe uitdaging te gaan", vult technisch directeur Gerard Nijkamp aan. "In de afgelopen jaren heeft hij namelijk prachtige resultaten met onze voetbalacademie geboekt. Ik kijk dan ook met veel waardering en plezier terug op Rini zijn tijd hier." (FOX Sports)