Thomas Lam.
Thomas Lam. - © Pro Shots

Thomas Lam: AZ wilde mij per direct overnemen

21 januari 2016
Thomas Lam maakt het seizoen af bij PEC Zwolle en verlengt zijn aflopende contract vrijwel zeker met een jaar, ondanks concrete interesse van onder meer AZ.

"AZ wilde mij graag per direct overnemen, maar PEC Zwolle ging daar niet mee akkoord. Dat begreep ik wel, gezien de ontwikkelingen rond Trent Sainsbury", zegt hij tegen FOX Sports.

De Australiër staat op het punt om een transfer te maken naar Jiangsu Suning. De Chinese club moet alleen nog de benodigde bankgarantie overleggen bij PEC, voordat de deal echt rond is. De Blauwvingers verwachten binnen 24 uur duidelijkheid te hebben vanuit China.

"Het was voor mij niet zo’n moeilijke keuze om het seizoen hier af te maken", vervolgt Lam. "PEC Zwolle is een warme club, waar ik veel kansen heb gekregen. De kans dat ik bijteken is best groot. Ik wil hier ook niet gratis de deur uitlopen."

PEC gaat het transfergeld dat binnenkomt voor Sainsbury gebruiken om de contracten van een aantal spelers op te waarderen en te verlengen. De club is al langer in gesprek met onder anderen Dirk Marcellis, Ryan Thomas, Stef Nijland en Wouter Marinus, die een aflopende verbintenis in hun bezit hebben. Ook kan PEC de middelen om de van Nottingham Forest gehuurde Lars Veldwijk definitief aan zich te binden, goed gebruiken. (FOX Sports)