Rochet in actie tegen Roda
Rochet in actie tegen Roda - © FOXSports.NL

Rochet weer eerste keus in het doel van AZ

22 januari 2016
Sergio Rochet geniet voorlopig weer het vertrouwen onder de lat bij AZ. De 22-jarige keeper uit Uruguay krijgt van trainer John van den Brom de voorkeur boven Gino Coutinho, die de afgelopen maanden eerste keus was.
Rochet begon het seizoen als vaste doelman van AZ, maar moest zijn plekje eind september na een paar matige optredens afstaan aan Coutinho.

De Uruguayaan stond vorige week bij de hervatting van de competitie tegen Roda JC (0-1-winst) in het doel omdat Coutinho ziek was. Dat blijft voorlopig zo, ook nu Coutinho weer beschikbaar is voor Van den Brom. Rochet verdedigt daarom zondag tegen Feyenoord weer het Alkmaarse doel.

Lijnkeeper
"Het zijn niet de makkelijkste beslissingen, want je wisselt niet zomaar een keeper", zei de trainer van AZ vrijdag. "Sergio is nu een stap verder dan hij een halfjaar geleden was. En ook zijn Nederlandse communicatie is verbeterd. Het verschil met Gino? Sergio keept verder uit zijn doel, terwijl Gino meer een lijnkeeper is."

Aanwinst Stijn Wuytens, donderdag overgenomen van Willem II, kan zondag tegen Feyenoord debuteren. Bij de Noord-Hollanders ontbreekt Derrick Luckassen wegens een schorsing, Jop van der Linden is nog geblesseerd. (FOX Sports/ANP)