Renato Tapia gaat dan toch definitief naar Feyenoord, zodra de middenvelder de medische keuring doorstaat. Dit bevestigt technisch directeur Ted van Leeuwen van de club uit Enschede tegenover FOX Sports.

Dinsdag bereikten Feyenoord en FC Twente een akkoord over de directe overgang van de Peruaanse international. "Ik doe geen mededelingen over de hoogte van de transfersom", aldus Van Leeuwen.

Naar verluidt bedraagt die 2,4 miljoen euro. Een bedrag dat de Tukkers niet kunnen herinvesteren in de selectie. "We kunnen er niets van gebruiken. Doodzonde? Ja, natuurlijk. Renato was een belangrijke speler voor ons. Hij had ons in de toekomst zeker een hoop kunnen brengen, op allerlei gebieden. Maar het moet: we staan met de rug tegen de muur. We moeten transferopbrengsten gaan genereren."

FC Twente moet namelijk de eerste 4,8 miljoen euro aan transferinkomsten in een depot reserveren. Zo wordt gewaarborgd dat de club voldoende liquide middelen heeft om komende zomer de eerste huurafdracht van 2,5 miljoen euro voor het stadion aan de gemeente te kunnen te betalen. Dat was een van de voorwaarden van het reddingsplan om de club financieel overeind te houden.

Ziyech
Van Leeuwen onderstreept nogmaals dat geen enkele club zich concreet gemeld heeft voor Hakim Ziyech. Een verkoop van de middenvelder zou de club wel in één klap uit de brand helpen. Dan is het potje voor de gemeente gevuld en houdt Twente zelfs nog geld over om een nieuwe speler te halen.

"We zoeken nog een aanvaller, dat is geen geheim", aldus Van Leeuwen. Echter: zolang dat extra geld niet binnenstroomt, kunnen de Tukkers nog geen huursom betalen. Vandaar ook dat de Enschedeërs Zakaria El Azzouzi gratis huren van Ajax.

"Hakim heeft het standpunt, en dat vind ik volkomen terecht, dat hij wil vinden wat hij zoekt", ging Van Leeuwen verder. "Ziyech laat zich niet opjagen door niets. Want dan maakt hij geheid een verkeerde keuze."

4,5 jaar
Als Tapia de medische keuring doorstaat, tekent hij op woensdag een contract voor 4,5 jaar in de Kuip. Vorige week wist FOX Sports al te melden dat de twee clubs weer aan het onderhandelen waren over de multi-inzetbare speler.

De Rotterdammers deden in de eerste seizoenshelft al een bod op de Tapia, maar dat lag ver onder de vraagprijs. Feyenoord bood toen naar verluidt ongeveer 1,5 miljoen euro. (FOX Sports)