Roly Bonevacia in het shirt van Curaçao
Roly Bonevacia in het shirt van Curaçao - © Pro Shots

0031: Roly Bonevacia gooit hoge ogen Down Under

26 januari 2016
0031 is een nieuwe rubriek op FOX Sports. Elke week behandelen we een van 'onze' sporters die actief zijn in het buitenland. Vandaag richten we de schijnwerpers op Roly Bonevacia.

Wie
Roly Bonevacia, geboren in Lelystad op 8 oktober 1991.

Wat 
Middenvelder bij Wellington Phoenix, dat uitkomt in de Australische A-League. Bonevacia doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en speelde in augustus 2010 een wedstrijd voor de Amsterdamse hoofdmacht. Na tussenstops bij NAC Breda en Roda JC arriveerde hij in 2014 in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Waarom
Bonevacia maakte indruk in zijn eerste seizoen bij Wellington Phoenix. Het Talent van het Jaar stond elke wedstrijd aan de aftrap en maakte vier treffers in 27 competitiewedstrijden. Tijdens het lopende seizoen doet hij er nog een schepje bovenop. Na vijftien duels heeft hij zijn score van vorig jaar al verbeterd. Maandag maakte hij tegen Melbourne City FC met een wonderschone uithaal zijn vijfde doelpunt van de jaargang.

Woorden
"Ik kwam in Nederland niet zo vaak in actie als ik wilde. Ik wilde meer spelen en me belangrijk voelen. Mijn komst naar Wellington en mezelf hier terugvinden is het beste gevoel ooit. Ik heb weer plezier en voel me gewaardeerd." Bonevacia bij Fourfourtwo.com in februari 2015.

Wonderlijk
Waar Wellington Phoenix een van de weinige clubs ter wereld is die zijn wedstrijden speelt in de competitie van een ander land, heeft Bonevacia al de kleuren van twee nationale (jeugd)elftallen verdedigd. Hij was in 2008 actief voor Nederland op het EK onder 17 en kwam vervolgens uit voor Oranje onder 19. De toekomst van de 24-jarige middenvelder lijkt echter te liggen op Curaçao, het eiland van zijn ouders. Bonevacia maakte in mei 2015 zijn officieuze debuut in een oefenduel met Suriname. (FOX Sports)

Kenny Tete succesvol onder het mes

26 januari 2016
Kenny Tete succesvol onder het mes
Kenny Tete is dinsdagochtend succesvol geopereerd. Tijdens de ingreep is de gescheurde enkelband in de rechtervoet van de Ajacied gehecht.