Van de Looi lag steeds meer onder vuur de laatste weken
Van de Looi lag steeds meer onder vuur de laatste weken - © Pro Shots

Erwin van de Looi vertrekt bij FC Groningen: Gevoel speelt al langer

27 januari 2016
Erwin van de Looi gaat na dit seizoen weg bij FC Groningen.

"De meest succesvolle trainer uit de geschiedenis van de club", zoals de noorderlingen het zelf omschrijven op de website, "heeft aan de directie laten weten dat hij zijn aflopende verbintenis bij de Trots van het Noorden niet gaat verlengen." Zes dagen geleden kwam nog naar buiten dat FC Groningen graag verder wilde met de 43-jarige coach.

Gevoel

Van de Looi is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij de club. Onder zijn leiding wonnen de groen-witten de KNVB Beker en speelden ze twee seizoen achter elkaar Europees voetbal.

Kritiek
Dit jaar staat de club opnieuw in de middenmoot, maar de kritiek op het spel en de resultaten onder Van de Looi nam de laatste weken wel toe. Groningen won sinds 29 november geen wedstrijd meer en scoorde sindsdien slechts vier keer. Ook werd in eigen huis dik verloren van concurrent FC Utrecht (1-4).

"Iedereen weet en kan zien dat we momenteel in een sportief moeilijke periode zitten", legde Van de Looi verder uit. "Ik ben zelf de eerste om dit te erkennen. Maar de keuze die ik nu heb gemaakt, komt voort uit een gevoel dat al langer speelt en is geen voortvloeisel uit de stemming rond de laatste wedstrijden."

"Het was een donderslag bij heldere hemel, maar uiteraard dienen we zijn beslissing te accepteren en te respecteren", sprak algemeen directeur Hans Nijland zich uit.

Van de Looi werd in verband gebracht met een transfer naar Vitesse, op het moment dat Peter Bosz de Arnhemmers verliet.  (FOX Sports)