Feyenoord is voor de vierde keer op rij in de Eredivisie onderuit gegaan. In eigen huis bleek sc Heerenveen te sterk: 1-2.

De ploeg uit Rotterdam beleeft een loodzware periode. Nadat de laatste competitiewedstrijd in 2015 tegen N.E.C. werd verloren, ging Feyenoord ook in de eerste twee duels van 2016 ten onder. PSV en AZ bleken te sterk voor het kwakkelende elftal van Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord hoopte donderdagavond tegen Heerenveen op een ommekeer. De openingsfase stemde de Rotterdamse fans hoopvol. Michiel Kramer kreeg vroeg in de wedstrijd een goede kopkans, maar zag doelman Erwin Mulder (ex-Feyenoord) de bal over de lat tikken. Kenneth Vermeer hield aan de andere zijde Feyenoord op de been door een inzet van Morten Thorsby te keren.

Blessure
Na ruim een half uur moest Feyenoord de zoektocht naar een doelpunt vervolgen zonder Kramer. De aanvaller liep een enkelblessure op en werd vervangen door Anass Achahbar. Hij kon in het restant van de eerste helft geen bepalende rol spelen, zijn Heerenveen-collega Henk Veerman wél. De lange aanvaller van de Friezen, die de voorkeur krijgt boven Mitchell te Vrede, werkte de bal op subtiele wijze achter Vermeer: 0-1.

Thorsby kreeg in de beginfase van de tweede helft een grote kans, maar de Noor schoot de bal tegen de lat. Terwijl Heerenveen mogelijkheden onbenut liet, sloeg Feyenoord toe. Achahbar, die dit seizoen nauwelijks in actie komt, scoorde met een schitterende omhaal.

Het kunststukje van de invaller bracht de hoop op een overwinning terug bij de Rotterdammers, maar Joey van den Berg kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner. Door zijn doelpunt leed Feyenoord voor de vierde keer op rij een nederlaag in de Eredivisie. De Rotterdammers verloren in 1988 voor de laatste keer vier opeenvolgende competitiewedstrijden. (FOX Sports)