Marko Vejinovic is bij zijn huis door Feyenoord-supporters met de dood bedreigd. De middenvelder, die eerder dit seizoen nog werd opgeroepen voor Oranje, heeft bij de politie aangifte gedaan.

De doodsbedreiging vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats bij het huis van Vejinovic in Rotterdam. Volgens De Telegraaf zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven ''vermoedelijke daders" aangehouden. Een van hen zou hebben bekend.

De verdachten zijn na een verhoor weer op vrije voeten gesteld, meldt de politie maandagochtend. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

"Geen enkel respect"

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, is woedend. Hij stelt dat alle grenzen zijn overschreden met het bedreigen van een speler, wiens echtgenote Sophie en complete familie ondersteboven zijn van wat er zaterdagavond, dus voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag, bij hen thuis is gebeurd.

"Dit is om echt ziedend over te worden. Mensen mogen teleurgesteld zijn en voor mijn part ook boos over hoe het team momenteel presteert. Maar dat rechtvaardigt nooit dat je in het privé-domein van spelers komt", zegt Gudde. "Het is bovendien nog oerdom ook, want van dit soort belachelijke praktijken gaat de groep natuurlijk echt niet beter presteren."

"Ik ben in elk geval blij dat ze de vermoedelijke daders hebben opgepakt", vervolgt de directeur. "Misschien noemen ze zich wel zo, maar dit zijn voor mij in elk geval geen Feyenoord-supporters. Voor deze mensen heb ik geen enkel respect.”

Michiel Kramer

Het is nog niet bekend of de mannen die nu zijn aangehouden door de Rotterdamse politie dezelfde mannen zijn die eerder in de week bij Feyenoord-spits Michiel Kramer in de tuin van zijn huis stonden om hem toe te schreeuwen dat ook hij moest ‘oprotten’ bij Feyenoord.

Kramer wilde de zaak stil houden om de boel niet verder op te blazen. Hij gaf bij de club aan dat de teleurstelling van de fans erg dichtbij komt. Wat Kramer betreft hoefde er ook geen verdere actie te worden ondernomen. (FOX Sports)

Samenvattingen Eredivisie

1 februari 2016
Samenvattingen Eredivisie
Speelronde 21 van de Eredivisie zit erop. PSV gaat na de zege op De Graafschap en het puntenverlies van Ajax aan de leiding, Feyenoord leed de...