VVSB mag blijven dromen van Europees voetbal. De Zuid-Hollandse topklasser bereikte woensdagavond de halve eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker door in de slotfase tegen FC Den Bosch een achterstand van 2-0 om te zetten in winst: 2-3.

De bezoekers begonnen opportunistisch. Maikey Parami liet een grote kans op de openingstreffer na. In de eerstvolgende tegenaanval sloeg Den Bosch toe. Alessio Carlone trok vanaf de linkervleugel naar binnen en schoot met rechts hard raak: 1-0.

Furhgill Zeldenrust legde tien minuten later de bal panklaar op het hoofd van Abdelaziz Khalouti, die tekende voor de tweede Bossche treffer. Zeldenrust had het duel vervolgens zelf kunnen beslissen, maar zag zijn inzet door Jordy Zwart van de doellijn gekopt.

Het geloof in een stunt kwam in de slotfase onverwacht terug. In de 82e minuut zorgde Tommy Bekooij voor de aansluitingstreffer, een minuut later tikte Peet van der Slot de gelijkmaker binnen.

Kort na de 2-2 werd een enorme blunder van doelman Kees Heemskerk afgestraft door Maikey Parami en was de bekerstunt van de amateurs compleet: 2-3. VVSB is de eerste amateurclub sinds IJsselmeervogels in 1975 die zich in het bekertoernooi bij de beste vier schaart. (FOX Sports/ANP)