Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij - © Pro Shots

Van Nistelrooij en Van Bommel kunnen als hoofdtrainer aan de slag

5 februari 2016
Ruud van Nistelrooij en Mark van Bommel zijn geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal. De voormalig internationals kunnen daardoor als hoofdtrainer aan de slag in het betaald voetbal.

Van Nistelrooij en Van Bommel namen de afgelopen anderhalf jaar deel aan een cursus op maat. Oud-internationals met minimaal vijftig interlands, die op twee eindtoernooien actief zijn geweest en minstens zeven jaar profvoetbal hebben gespeeld, waarvan minimaal vijf jaar in een Europese topcompetitie, komen in aanmerking voor zo'n verkorte cursus.

Vrijdag werd ook bekend dat Van Bommel terugkeert bij PSV, als individuele trainer in de jeugdopleiding. De oud-speler van de Eindhovense club gaat werken met de middenvelders van PSV onder 17, onder 19 en Jong PSV. Van Bommel was eerder stagiair bij PSV en werkt momenteel als assistent-bondscoach van Saudi-Arabië met keuzeheer Bert van Marwijk.

Van Nistelrooij, ook oud-speler van de landskampioen, deed onder meer ervaring op als assistent-bondscoach van Oranje en gaat vanaf komend seizoen werken met de spitsen van PSV onder 17, onder 19 en Jong PSV. (FOX Sports)