De man (26) uit Wageningen die zondag werd opgepakt omdat hij een pop aan een strop toonde die keeper Kenneth Vermeer van Feyenoord moest voorstellen, wordt dinsdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Volgens het Openbaar Ministerie zal hij zich later voor de snelrechter moeten verantwoorden.

De man had de pop aan de strop zondag bij zich tijdens de voetbaltopper tussen Ajax en Feyenoord. Hij heeft inmiddels ook een stadionverbod gekregen. Doelman Vermeer heeft aangifte gedaan. Het OM beschuldigt de Wageninger van bedreiging.

De directie van Ajax noemde het een 'onsmakelijke' actie. De pop zorgde voor ophef bij de klassieker in de ArenA. Vlak voor de wedstrijd hing de fan van de Amsterdamse club de pop met een touw om de nek over de balustrade.

Vermeer, die lang voor Ajax speelde, wilde na de wedstrijd zelf niet veel over het incident kwijt. "Ik heb het gezien, wat moet ik daarover zeggen", zei hij. "Ik praat liever over voetbal", stelde de doelman nadat hij een verklaring bij de politie had afgelegd. (FOX Sports/ANP)