Technisch directeur Matthias Sammer van Bayern München heeft geen goed woord over voor de kritiek van Gertjan Verbeek aan het adres van Arjen Robben.

De Oranje-international ging woensdagavond in het bekerduel van Bayern bij VfL Bochum (0-3 winst) vlak voor rust naar de grond na een duel met Jan Simunek. Arbiter Bastian Dankert wees naar de stip en gaf Simunek bovendien rood.

Verbeek sprak na afloop over een schwalbe van Robben en trok de rode kaart ernstig in twijfel. "Ik ben Nederlander en schaam me. Iedereen die Robben kent, weet dat hij contact zoekt. Ik kan niet zeggen dat er geen contact was, want dat was er. Maar dan hoeft hij geen penalty te geven en zeker geen rode kaart."

"Ik zou eerder fluiten voor de andere kant op. Robben zoekt het been, speelt de bal ook te ver voor zich uit en dan laat hij zich vallen, ook nog overdreven", zo zei Verbeek onder meer bij FOX Sports.

Ongehoord
Sammer hekelt tegenover persbureau SID de uitspraken van Bochum-trainer Verbeek. “Je kan discussiëren over de rode kaart, maar we vinden het ongehoord hoe Verbeek zich heeft uitgelaten over Robben, zo op de persoon gericht. Hij heeft als trainer een voorbeeldfunctie. Zoiets doe je niet”, aldus de technisch directeur van Der Rekordmeister. (FOX Sports)