Trainer Ronald Koeman heeft zaterdag met Southampton een vervolg gegeven aan een ijzersterke reeks wedstrijden in de Premier League.

Zijn ploeg boekte een uitoverwinning op Swansea City (0-1) en is nu zes duels op rij ongeslagen. Doelman Fraser Forster die terug is na een lange blessure werd voor de zesde keer op rij niet gepasseerd. Hij houdt Maarten Stekelenburg op de bank.

Shane Long kopte voor Southampton de winnende treffer binnen. Jordy Clasie en Virgil van Dijk speelden de hele wedstrijd mee.

De Saints zijn gestegen naar de zesde plaats in de Engelse competitie omdat West Ham United punten verspeelde tegen degradatiekandidaat Norwich City (2-2).

Southampton nadert Manchester United. Het verschil met de worstelende ploeg van Louis van Gaal is nog maar één punt. 

“Het is op dit moment fantastisch om de coach van Southampton te zijn”, reageerde Koeman. “We zijn zelfverzekerd. We maken geen stomme fouten. We hebben laten zien dat we overal kunnen scoren en daarin geloven'', verklaarde hij het succes.

“Het is niet makkelijk om tegen Southampton te scoren. We verdedigen erg goed en de keeper heeft veel zelfvertrouwen'', aldus de trainer over de reeks zonder tegentreffers. (ANP)


AZ wint spektakelstuk in Almelo

13 februari 2016
AZ wint spektakelstuk in Almelo
Er lijkt maar geen einde te komen aan de blakende vorm van AZ. De Alkmaarders wonnen zaterdag bij Heracles Almelo op spectaculaire wijze ook...