Luuk de Jong
Luuk de Jong - © FOXSports.NL

PSV herovert eerste plaats via zege op N.E.C.

14 februari 2016
14 februari 2016

N.E.C.

-

PSV

Eredivisie
PSV heeft de koppositie in de Eredivisie weer in handen. De Eindhovenaren waren de eerste plaats even kwijt na de ‘lunchzege’ van Ajax, maar dankzij een 0-3 overwinning op N.E.C. staat de ploeg van trainer Phillip Cocu weer bovenaan.

PSV begon zondag zonder verdediger Jeffrey Bruma. Hij kampt met een achillespeesblessure en startte op de bank. Wel behoorde Jetro Willems voor de eerste keer dit seizoen tot de eerste elf. De back, die zo lang uit de roulatie was met een knieblessure, gaf snel zijn visitekaartje af.

Hij gaf in de zestiende minuut een voorzet op Luuk de Jong, die met zijn hoofd toesloeg. Het was zijn zeventiende doelpunt van het seizoen en alweer zijn achtste kopgoal. Dat De Jong meer kan dan scoren, bleek nog maar eens in de tweede helft.

De goalgetter bediende – al dan niet bewust – Jürgen Locadia die eveneens raak knikte. N.E.C., waar de teruggekeerde Rens van Eijden weer aanvoerder was, kreeg kort daarop ook de 0-3 om de oren. Huurling Marco van Ginkel pikt ook zijn goaltje mee.

Voor N.E.C. een wedstrijd om snel te vergeten, voor PSV een memorabele mijlpaal richting een spannende seizoensontknoping. De Brabanders scherpten hun eigen Eredivisierecord aan door voor de vijftigste keer op rij te scoren. Het verschil tussen PSV en runner-up Ajax bedraagt een punt na 23 duels. (FOX Sports)