Koning Willem II-stadion
Koning Willem II-stadion - © Pro Shots

Van Gool: Dramatisch voor Willem II

15 februari 2016
Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, heeft maandag met afschuw gereageerd op het nieuws dat oud-speler Ibrahim Kargbo afspraken heeft gemaakt met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore om een duel met FC Utrecht uit 2009 te beïnvloeden.

"Dit nieuws is dramatisch voor de club en in het bijzonder voor onze trainers, spelers en medewerkers die destijds betrokken waren", laat hij weten. "Daarnaast is deze uitkomst niet goed voor het voetbal in het algemeen."

Willem II wordt niet vervolgd voor de resultaten van een uitvoerig onderzoek van de KNVB naar matchfixing. "De club is niet aansprakelijk voor individuele praktijken zoals deze", weet Van Gool. "Om die reden geeft het voor dit moment enige opluchting dat dit de club nu niet meer treft. Laten we met alle betrokken partijen nadenken over een pro-actieve aanpak van matchfixing."

Gijs de Jong, directeur van de KNVB, bevestigt dat Willem II volgens het onderzoek van de voetbalbond niets fout heeft gedaan. "Willem II is juist slachtoffer, net als de supporters van die club en de KNVB." (ANP)

Verratti verlengt contract bij PSG

15 februari 2016
Verratti verlengt contract bij PSG
De Italiaanse middenvelder Marco Verrayti heeft zijn contract bij Paris Saint-Germain met een jaar verlengd. Dat meldt de koploper in de Franse...