Er wordt flink getrokken aan Robert Lewandowski, maar de spits van Bayern München heeft de deur opengezet naar een nieuwe overeenkomst met de Rekordmeister.

Dat maakt de Pool duidelijk in gesprek met het Duitse Sport Bild. "Ik weet dat er belangstelling is van buitenlandse clubs, maar ik kan me voorstellen dat ik mijn handtekening ga zetten onder een nieuw contract bij Bayern", aldus Lewandowski. De topschutter ligt nog tot medio 2019 vast in München.

Toekomst
De aanvaller laat dit seizoen opnieuw zien uitstekend in zijn vel te zitten bij Bayern. In dertig duels vond hij al 31 keer het net. "We hebben een waanzinnige ploeg en werken uitstekend samen. Bovendien laat de club duidelijk blijken mijn prestaties te waarderen."

Thomas Müller, Jérôme Boateng, Javi Martinez en Xabi Alonso verlengden in december al hun verblijf in de Allianz Arena. "De club is goed bezig om zich voor te bereiden op de toekomst", ging Lewandowski verder. "De nieuwe contracten voor Boateng en Müller zijn een teken dat Bayern zijn sterspelers binnenboord kan houden ondanks het grote geld uit Engeland."

Guardiola
Datzelfde Engeland zou echter zomaar de nieuwe thuishaven van Lewandowski kunnen worden. Zijn huidige trainer Josep Guardiola, die volgend seizoen de scepter zwaait bij Manchester City, maakte vorige week duidelijk zeer onder de indruk te zijn van zijn spits.

Dat voedde de geruchten dat de Spanjaard hem mee zou willen nemen naar het Etihad Stadion. "Hij is de meest professionele speler, die ik ontmoet heb", zei Guardiola. "In zijn hoofd gaat het 24 uur per dag om goed eten, slapen en trainen. Omdat hij zich volledig hierop focust is hij er altijd, is hij nooit geblesseerd."

Ook Real Madrid zou bereid zijn miljoenen neer te leggen om Lewandowski te verleiden naar Spanje te komen (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand